Saturday, 10 December 2011

saya

nama: haziq halim...

umur:19 tahun

bufday: 07/12/1992


hoby:lepak jaming.drumer.


cita-cita:pendakwah..hahaha.cikgu lar..


sekarang:berkerja di sekolah rendah.sebagai guru sekolah..


aku umor baru 19 dah dapat jadi cikgu..mmg kemas jugak ar..ramai yang salut aq..aq bukan jenis bangga diri tp dah mmg kerjaya aq at citu..jadi ape de hal bro/sis..aq akan teruskan tingkatkan kemajuan hidup aq sebagai lelaki yang boleh memegang tanggungjawab yang besar satu hari nanti..hahaha..berwawasan teruk gilar...haha..tp xpa semangat tu penting...jadi apa pon kita..apa pon jenis hidup kita miskin ka?kaya ka?lawa ka?huduh ka?semua sama ja.boley hidup dalam bekerjaya..right??





cikgu2 pon lepak jaming..samseng kot..??normal arhhh...kita hidup kena rilex2..enjoy2..kena rasa nikmat dunia...jgn ingat org masok jaming tu jahat.atau nakal...atau buas..x larh...x suma yang masok tu cm apa yang anda pikirkan sekarang nie...ada yang baik dan ada yang buruk..ye x??jadi jgn nilai harga makanan dari kedai makan yang besar sahaja.sbb kadang2 kedai2 yang kecik dari kedai besaq pon lagi mahal dari kedai besar ye x??hahahahaha...penah 

tengok??



so ni serba sedikit hidup aq..so nie my life..nie la my style..
aq nie kuat merapu sikit.tp always nice n cute...hahaha..aq punya suka lah nak perasan..sbb dah mmg btol...huhuhu...eh lupe nak gtaw dalam biodata tu..aq stay at sungai petani kedah..dekat2 dgn rumah MAT LUTFI.hehe..kenal x sape tu..x kenal buka la you tube pasal dy..hahaha....

Thursday, 8 December 2011

07.12.1992

hari pada tarikh tersebut hari paling bahagia buat mak ayah aq..dyorg sambut aq..mase nie detik2 paling bahagia buat mak ayah aq..aq da cerita yang agk menarik untuk diceritekan..pasal aq.. NAk dengarrr??
mak aq cerita..mase aq dilahirkan dy kate aq nie seorang bayi yang bertuah...mase mak aq nk lahirkan aq..aq x cukup bulan..dan kandungan mak aq mase tuh..mmg ade masalah..jadi kemungkinan besar bayi dalam perut tu x boley nmpk dunia(mase nie dihospital)..jadi doktor tu cakap "xpa kak,kite cube sedaye upaya utuk selamat kan bayi ni jugak.k?berdoa kepada tuhan kak o.k? :)" doktor nie india..hehehe...n then waktu paling cemas sekali dah tiba..mak aq ada diatas katil untuk dibedah..jadi pada waktu pembedahan mak aq cerite..doktor india nie cam kalut bising sikit..tp bising2 dy menceria kan org..hehehe..jadi mse bayi tu dikeluarkan mulut dy senyap..kalau la korang dapat bayang kan perasaan seorang ibu bile dy dah terpikir anak dy x dpt tgok dunia (mati)..mesti dy sedih kan..dy mengharapkan dy ada ank kedua yang bole ceriakan hidup dy...bile dy tgok bayi tu pucat dan penuh dgn darah..selepas doktor memotong tali pusat doktar bawak bayi nie ke belakang.....mak aq tengok keadaan bayi dan cara doktor tu mmg cm xdak harapan jer... :(

dan tiba2 .....
doktor tu menjerit...."kakakkkk!..tahniah kakak..you very lucky...very2 lucky..you baby still alive..masih hidup.."
mak aq lagi bertambah sedih..sedih gembira..mmg x dpt bayangkan..jadi korang tahukan..bayi tu aq......
aq bersyukur gila aq masih dapat hidup lagi...tp Allah tu maha adil..dy tinggalkan aq di dunia nie untuk rase nikmat2 dunia bukan cam manusia lain..aq dikatakan mase dilahirkan aq lemas dalam perut..tp aq ada PENAT..aq bile penat sikit mule la tercungap2 lebey dari org lain..tp aq masih lagi bersyukur sbb aq masih lagi dapat update post baru...hehehe...i love u ALLAH .tenkiu..mom n dad..i love u..n sorry tas kenakalan sy..n halalkan mkn minum sye..k??

tenkiu mom..tenkiu dad..hehehehe..


Tuesday, 6 December 2011

haziq halim

ni 1st time aq buat blog..member2 aku kata blog nie tempat kita bercerita dan melepas??ye ke??hahaha...kalau cam tu aq ada satu story nak kongsi..
mase dulu ade pasangan pak pandir dan mak mandir..mak mandir menyuruh si pak pandir pergi memotong jadi pak pandir pon pergi dengan muka unta (korang tahu x muka unta macam mana??try bayang dan try buat)..kebun getah pak pandir terletak di seberang highway.jadi jika pak pandir nak ke kebun getah pak pandir terpaksa la cross highway tuh..semasa dy melintas dy ternampak satu signboard yang terletak di tepi jalan..dengan kebendulannya dia membaca dan terus pulang kerumah..jadi mak mandir hairan..terfikir sejenak si mak mandir (kenapa pak pandir balik awl sgt??) jadi mak mandir pon tanya la si pak pandir"pak pandir kenapa balik awal sgt hahh??"..pak pandir menjawab "bukan ape yunx.tadi mase sye pergi ke kebun getah tu saye ternmpk satu signboard jadi saya balik la.." jadi mak mandir pon ter Blur sekejap..mak mandir pon tanye la signboard tu tulis ape.....signboard nie tertulis "DILARANG MEMOTONG" .....
hahahahahahahahahahahahaha...bendul gile pak pandir..ingat..kite jangan jd bendul cam nie.hahahahah...